<h2>Σελίδα υπό κατασκευή...</h2>
Previous Next
ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή τον ερχομό της περιόδου θέρμανσης, τις πάγιες ανάγκες για ζέστη και θαλπωρή, αλλά και την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση να προδιαγράφει έναν σκοτεινό μακρύ χειμώνα, θέλουμε να σας πούμε λίγα λόγια για την καινοτόμο λύση που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία μέσα από πολύ γνωστές εταιρείες του χώρου του κλιματισμού – θέρμανσης, η οποία αποτελεί μια οικονομική ανάσα για όλους.
 
Πιο πριν να θυμίσουμε τα παρακάτω σημεία:
• Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκονται στα 1,30 €/lt. Αυτό σημαίνει πως για κατοικίες που πλήρωναν έως 1 €/lt για πετρέλαιο το 2011 γεμίζοντας με πολύ κόπο τις δεξαμενές των 2000 lt (δηλαδή 2.000 €) , φέτος θα αναγκαστούν να επιβαρυνθούν με ένα κόστος επιπλέον 600 € για τις ίδιες ποσότητες πετρελαίου (δηλαδή συνολικά 2.600 €).
• Για τους τυχερούς που έχουν σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, τα πράγματα είναι ρευστά, διότι πέρυσι το φυσικό αέριο αγοραζόταν με 0,90 €/m3 (περίπου το ισοδύναμο με το 1 λίτρο πετρελαίου) και άρα ήταν 10% φθηνότερο του πετρελαίου. Οι υπόλοιποι «άτυχοι» που δεν έχουν φυσικού δίκτυο αερίου στο δρόμο τους τι μπορούν να κάνουν;
• Η λύση της χρήσης «ξηρών» καυσίμων όπως pellet, ξύλο, πυρηνόξυλο σε κατοικίες μέσα στον αστικό ιστό, είναι μάλλον ακατάλληλη. Το κέρδος που μπορεί να φαίνεται ότι έχει κανείς εξανεμίζεται στην κακή θερμογόνο δύναμη (απόδοση) του καυσίμου, στην δυσκολία προμήθειας και τροφοδότησης με υλικό όπως και στην συχνή συντήρηση του λέβητα. Επιπρόσθετα το κόστος μιας εγκατάστασης νέου λέβητα καύσης pellet/ ξύλου κ.λ.π. είναι σημαντικά υψηλό σήμερα. Ας μην ξεχνάμε ότι το φαινόμενο της αιθαλομίχλης λόγω καύσης ακατάλληλων στερεών καυσίμων, επανήλθε απειλητικό για τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.
 
Η λύση έρχεται με την χρήση αντλιών θερμότητας, δηλαδή εφαρμογή συστημάτων που λειτουργούν με ψυκτικό κύκλο (είναι κλιματιστικές συσκευές τεχνολογίας inverter) που με απλά λόγια ζεσταίνουν το νερό του καλοριφέρ, δαπανώντας πολύ χαμηλή ενέργεια. 
 
Για κάθε 4kWh που παράγουν καταναλώνουν 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, στο μέγιστο της απόδοσης τους. Την υπόλοιπη ενέργεια την «κλέβουν» από το περιβάλλον. Αποτέλεσμα: Κόστος χρήσης με οικονομία έως 80% σε σχέση με το συμβατικό λέβητα. Απόσβεση δαπάνης Τα συστήματα των αντλιών θερμότητας έχουν ήδη εκτοπίσει τους παραδοσιακούς λέβητες από την αγορά, έχουν περιορίσει την αγορά των λεβήτων αερίου. Αποτελούν την φιλικότερη προς το περιβάλλον λύση θέρμανσης, την πιο οικονομική σε χρήση και με τη δυνατότητα πολύ σύντομης απόσβεσης του κόστους της εγκατάστασης (σε υφιστάμενα κτίρια με λέβητα από 3 έως 4 χρόνια, ενώ σε καινούργια κτίρια από 1 έως 2,5 χρόνια). Μέχρι σήμερα έχουμε εγκατεστημένα και σε οικονομικότατη λειτουργία, από το 2005, δεκάδες συστήματα με αντλίες θερμότητας σε ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ από τις αρχές του 2012 έχουμε εφαρμογές σε εγκαταστάσεις με θερμαντικά σώματα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε απόδοση και οικονομία. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε μια προσιτή τεχνοοικονομική λύση με αντλίες θερμότητας η οποία θα μπορέσει να καλύψει και τις δικές σας ανάγκες, θα μειώσει δραματικά το κόστος θέρμανσης τόσο, ώστε μετά από λίγα χρόνια να έχετε μόνο κέρδος λειτουργώντας τη θέρμανση σας.
 
(ανήκει ως εξουσιοδοτημένο ειδικό μέλος του δικτύου θέρμανσης – εφαρμογής αντλιών θερμότητας της εταιρείας DAIKIN). Έχοντας σχεδόν μια δεκαετία εμπειρία στις εφαρμογές αντλιών θερμότητας εναλλακτικά των λεβητοστασίων σε μικρά και μεγάλα έργα, όπως επίσης και δεκάδων μονοκατοικιών, μεζονετών κ.λ.π. Παραμένουμε στη διάθεση σας για μια συνάντηση στο χώρο σας, ώστε να εκτιμήσουμε τις δυνατές λύσεις και υποσχόμαστε να σας παρουσιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά του γραφείου μας, με μηχανήματα των οίκων: DAIKIN* , CARRIER, TOSHIBA, RIELLO, MITSUBISHI, LG, SAMSUNG, HITACHI. * Η αντλία θερμότητας DAIKIN ALTHERMA αποτελεί την πλέον αποδοτική λύση, καθώς τα 4/5 της θερμότητας που χρησιμοποιεί είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο περιβάλλον. Οι αντλίες θερμότητας κάνουν αυτό ακριβώς που λέει και το όνομα τους. Αντλούν θερμότητα δηλαδή από το περιβάλλον και την αποδίδουν στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό η αεροθερμική ενέργεια που χρησιμοποιούν οι αντλίες θερμότητας όπως το σύστημα DAIKIN ALTHERMA θεωρείται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.
 
Το DAIKIN ALTHERMA είναι το νούμερο ένα σε πωλήσεις σύστημα αντλίας θερμότητας αέρος – νερού στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη με περισσότερα από 200.000 συστήματα εγκατεστημένα από την Κρήτη έως τις βορειότερες περιοχές της Σκανδιναβίας. Τα συστήματα DAIKIN ALTHERMA μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας για θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης και παράλληλα να συνδυαστούν με ηλιακούς συλλέκτες αποτελώντας μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε κατοικία. Το σύστημα υψηλών θερμοκρασιών διαιρούμενου τύπου αποτελείται από εσωτερική και εξωτερική μονάδα συνδεδεμένες μεταξύ τους με ψυκτικές σωληνώσεις. Έχει δυνατότητα νερού προσαγωγής έως 80? C, για εφαρμογές αποκλειστικά θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Η αντλία θερμότητας απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον για να την αποδώσει στην κατοικία μας σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως -25? C. Η λογική ελέγχου του συστήματος παρέχει συνεχή άνεση και βέλτιστη απόδοση. Το σύστημα χρησιμοποιεί αποκλειστικά θερμοδυναμική ενέργεια για να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία νερού χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής αντίστασης.